Piersi z kurczaka faszerowane serową jajecznicą
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,ser Ementaler,jajka kurze,ser Parmezan,Kurczak,Bezglutenowe
Kurczak
Składniki
Składniki
bazylia | 2 | łyżeczki | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
masło | 40 | gramów | |
nać pietruszki | 1 | łyżka | |
oliwa | 2 | łyżki | |
oregano | 1 | łyżeczka | |
piersi z kurczaka | 500 | gramów | |
ser Ementaler | 120 | gramów | |
ser Parmezan | 1 | łyżka | |
sól | - |
Przepis
2.
masło 40 gramów • ser Ementaler 120 gramów
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy na grubo starty ementaler. Wszystko razem podgrzewamy i mieszamy.
4.
nać pietruszki 1 łyżka • ser Parmezan 1 łyżka
Jajecznicę posypujemy natką pietruszki i tartym parmezanem.
6.
oliwa 2 łyżki
Wytworzone kieszonki szybko smażymy na odrobinie oleju na patelni z jednej i drugiej strony, żeby mięso naciągnęło.
7.
Kieszonki wyciągamy z patelni, wkładamy do brytfanny, zalewamy wywarem z patelni i odkryte pieczemy w piekarniku na 200° C około 15 minut.
Smacznego!