Piersi z kurczaka faszerowane mozzarellą i bazylią
Prosty sposób na przygotowanie smacznego i cieszącego oko dania ze składników, które każdy zna i używa. To wspaniały wybór zarówno na romantyczną kolację, jak i rodzinny obiad.
przepis,fotoprzepis,papryka czerwona,bazylia,ser Mozzarella,piersi z kurczaka,Kurczak,Kuchnia włoska,Bezglutenowe
Kurczak
Kuchnia włoska
Składniki
Składniki
bazylia | 1 | listek | |
czosnek | 2 | ząbki | |
oliwa | 20 | mililitrów | |
papryka czerwona | ½ | sztuki | |
pieprz biały mielony | - | ||
piersi z kurczaka | 600 | gramów | |
przyprawa do grilla | - | ||
ser Mozzarella | 60 | gramów | |
sól | 0 |
Przepis
1. Przygotowanie farszu
papryka czerwona ½ sztuki • bazylia 1 listek • czosnek 2 ząbki • ser Mozzarella 60 gramów
Paprykę myjemy, obieramy i kroimy na małe kosteczki. Bazylię myjemy i również na drobno kroimy. Czosnek obieramy i rozgniatamy. Mozzarellę odstawiamy do odcieczenia i kroimy na małe kostki.
3. Faszerujemy
piersi z kurczaka 600 gramów • oliwa 20 mililitrów • sól • przyprawa do grilla
Piersi z kurczaka kroimy podłużnie, aby uformować woreczki. Faszerujemy nadzieniem i spinamy wykałaczkami. Mięso z zewnątrz solimy i doprawiamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony przez około 6 minut.
Smacznego!