PRZEPISY

Piersi z kaczki w owocowym sosie

Piersi z kaczki w owocowym sosie

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Mięciutkie płaty z kaczki w gęstym owocowym sosie z winem. Serwujemy z ziemniaczanym puree.

przepis,fotoprzepis,piersi z kaczki,suszone borówki brusznice,Kaczka,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Kaczka

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ1łyżka
czerwone wytrawne wino150mililitrów
gruszka350gramów
jabłka350gramów
pieprz biały mielony½łyżeczki
piersi z kaczki1200gramów
przyprawa goździki całe5sztuk
sok z cytryny2łyżki
suszone borówki brusznice2łyżki
sól-
woda150mililitrów

 

Przepis

1. 

piersi z kaczki 1200 gramów  sól

Piersi z kaczki myjemy i kroimy na nich skórę. Solimy.

Piersi z kaczki myjemy i kroimy na nich skórę....

2. 

Kładziemy na gorącej patelni skórą do dołu i przez 5 minut szybko smażymy.

Kładziemy na gorącej patelni skórą do dołu i...

3. 

Obracamy i 5 minut smażymy z drugiej strony.

Obracamy i 5 minut smażymy z drugiej strony....

4. 

Usmażone oraz naciągnięte mięso wkładamy do rozgrzanego piekarnika i przez 15 minut gotujemy. Po wyciągnięciu zostawiamy na chwilę w spokoju, żeby uszło napięcie z mięsa i nie wyciekał sos przy krojeniu mięsa.

Usmażone oraz naciągnięte mięso wkładamy do...

5. 

Mięso kroimy na płaty.

Mięso kroimy na płaty....

6. 

jabłka 350 gramów  gruszka 350 gramów  woda 150 mililitrów  cukier kryształ 1 łyżka  pieprz biały mielony ½ łyżeczki  przyprawa goździki całe 5 sztuk  suszone borówki brusznice 2 łyżki

Jabłka oraz gruszki obieramy i kroimy na cienkie księżyce. Owoce wkładamy do wypieku, dodajemy wodę, cukier, pieprz, goździki i borówki. 10 minut dusimy.

Jabłka oraz gruszki obieramy i kroimy na cienkie...

7. 

czerwone wytrawne wino 150 mililitrów

Dolewamy wino i dusimy dalej przez 5 minut.

Dolewamy wino i dusimy dalej przez 5 minut....

8. 

sok z cytryny 2 łyżki

Przekładamy do głębszego naczynia, wyciągamy goździki i polewamy sokiem z cytryny. Blenderem miksujemy.

Przekładamy do głębszego naczynia, wyciągamy...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się