Piersi z indyka z brzoskwinią i mozzarellą
Ulubione grillowane indycze kotlety, zapieczone ze słodką brzoskwinią i smacznym serem, w słodkim brzoskwiniowo-winnym sosie. Podajemy z ryżem polanym sosem.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,brzoskwinie z kompotu,wino białe wytrawne,ser Mozzarella,Indyk,Bezglutenowe
Indyk
Składniki
Składniki
brzoskwinie z kompotu | 400 | gramów | |
cukier kryształ | 1.5 | łyżeczki | |
masło | 50 | gramów | |
oliwa | 80 | mililitrów | |
pieprz biały mielony | ½ | łyżeczki | |
piersi z indyka | 800 | gramów | |
ser Mozzarella | 250 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
wino białe wytrawne | 100 | mililitrów | |
woda | 50 | mililitrów |
Przepis
2.
oliwa 80 mililitrów • pieprz biały mielony ½ łyżeczki
W oliwie z oliwek mieszamy biały pieprz i kotlety z obydwóch stron w oleju maczamy.
3.
Kotlety kładziemy na gorącą patelnię do grillowania,...
4.
...przykrywamy i podgrzewamy 4 minuty (dopóki mięso nie zbieleje).
5.
Odkrywamy, kotlety obracamy i 4 minuty grillujemy z drugiej strony.
6.
brzoskwinie z kompotu 400 gramów
Z brzoskwiń odkrawamy sobie 8 kółeczek. Resztę na drobno kroimy.
8.
masło 50 gramów
Na patelnię do grillowania dajemy masło i zostawiamy do roztopienia. Dodajemy brzoskwinie,...
9.
woda 50 mililitrów • cukier kryształ 1.5 łyżeczki • sól ½ łyżeczki
...podlewamy wodą, cukrujemy i solimy. Przykrywamy i 5 minut dusimy.
10.
wino białe wytrawne 100 mililitrów
Brzoskwinie delikatnie rozgniatamy, wlewamy wino i zagotowujemy.
11.
Do sosu wkładamy grillowane kotlety,...
12.
...na kotlety układamy kółeczka brzoskwiń...
13.
...i mozzarellę.
14.
Przykrywamy i podgrzewamy 5 minut, do roztopienia mozzarelli.
Smacznego!