Pieczone udka z indyka na czerwonej cebuli
Mięso jest najsmaczniejsze gdy podajemy je z knedlem oraz duszoną kiszoną kapustą.
przepis,fotoprzepis,podudzia z indyka,czerwona cebula,Indyk,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Indyk
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | 1 | łyżeczka | |
czerwona cebula | 250 | gramów | |
czosnek | 8 | ząbków | |
olej rzepakowy | 4 | łyżki | |
podudzia z indyka | 2 | kilogramów | |
sól | 3 | łyżeczki | |
woda | 200 | mililitrów |
Przepis
2.
podudzia z indyka 2 kilogramów • sól 2 łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka
Indycze udka myjemy i kroimy. Pod skórę wsuwamy część przygotowanego wcześniej czosnku. Solimy oraz doprawiamy pieprzem.
5.
woda 200 mililitrów • sól 1 łyżeczka
Na cebulę kładziemy indycze udka i posypujemy resztą czosnku. Solimy, dolewamy wodę, przykrywamy i wkładamy na 1 godzinę upiec w piekarniku przy temperaturze 200°.
6.
Po godzinie obracamy i pieczemy dalej przez około 30 minut.
7.
Na końcu dopiekamy przez 15 minut na najwyższej temperaturze.
8.
Częściowo wychłodzone mięso indycze obieramy z kości i podajemy.
Smacznego!