Pieczarkowe risotto

Prosty, lekki, bezmięsny obiad albo kolacja. Przy podawaniu risotto posypujemy tartym serem.
przepis,fotoprzepis,pieczarki,ryż okrągłoziarnisty,Rizotto,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Rizotto
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
373 g
Energia porcji
381 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
marchew | 150 68 | gramów kcal | |
oliwa | 30 264 | mililitrów kcal | |
pieczarki | 500 80 | gramów kcal | |
ryż okrągłoziarnisty | 300 1035 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 350 0 | mililitrów kcal |
Przepis

3.
pieczarki 500 gramów
Pieczarki myjemy, kroimy, dodajemy do cebuli z marchewką i 5 minut razem szklimy.

4.
ryż okrągłoziarnisty 300 gramów • sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Dosypujemy umyty, odcedzony ryż, dodajemy sól i pieprz.


6.
Dusimy pod pokrywką często mieszając około 25 minut. Według potrzeby możemy dolać jeszcze troszkę wody.

Smacznego!