PRZEPISY

Pieczarkowe risotto

Pieczarkowe risotto

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Prosty, lekki, bezmięsny obiad albo kolacja. Przy podawaniu risotto posypujemy tartym serem.

przepis,fotoprzepis,pieczarki,ryż okrągłoziarnisty,Rizotto,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Rizotto

Pichcił

Ilość porcji

4

Masa porcji

373 g

Energia porcji

381 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

150

66

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

marchew

150

68

gramów

kcal

oliwa

30

264

mililitrów

kcal

pieczarki

500

80

gramów

kcal

ryż okrągłoziarnisty

300

1035

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

woda

350

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

cebula 150 gramów  oliwa 30 mililitrów

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na...

2. 

marchew 150 gramów

Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy. Dodajemy do cebuli i smażymy.

Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy. Dodajemy do...

3. 

pieczarki 500 gramów

Pieczarki myjemy, kroimy, dodajemy do cebuli z marchewką i 5 minut razem szklimy.

Pieczarki myjemy, kroimy, dodajemy do cebuli z...

4. 

ryż okrągłoziarnisty 300 gramów  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Dosypujemy umyty, odcedzony ryż, dodajemy sól i pieprz.

Dosypujemy umyty, odcedzony ryż, dodajemy sól i...

5. 

woda 350 mililitrów

Zalewamy wrzącą wodą i mieszamy.

Zalewamy wrzącą wodą i mieszamy....

6. 

Dusimy pod pokrywką często mieszając około 25 minut. Według potrzeby możemy dolać jeszcze troszkę wody.

Dusimy pod pokrywką często mieszając około 25...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się