Pieczarki z wątróbką drobiową
Podajemy z kromkami bagietki opieczonymi na maśle.
przepis,fotoprzepis,wątróbka z kurczaka,pieczarki,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak ›
Składniki
Składniki
bagietka | - | ||
cebula | 250 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czosnek | 3 | ząbki | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
masło | - | ||
mąka chlebowa pszenna T750 | 1 | łyżka | |
olej rzepakowy | 50 | mililitrów | |
pieczarki | 400 | gramów | |
sól | - | ||
woda | 50 | mililitrów | |
wątróbka z kurczaka | 500 | gramów |
Przepis
1.
wątróbka z kurczaka 500 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • kminek mielony ½ łyżeczki • pieczarki 400 gramów
Wątróbkę myjemy, usuwając przy tym grubsze żyły. Lekko suszymy kuchennym ręczniczkiem papierowym, posypujemy mąką, kminkiem oraz pieprzem. Mieszamy.
2.
cebula 250 gramów • olej rzepakowy 50 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na kółeczka, rozbieramy i smażymy na oleju na głębokiej patelni.
3.
Dodajemy pieczarki a następnie mieszamy.
5.
Na koniec obieramy czosnek, który przeciśnięty przez praskę dodajemy do zawartości na patelni. Mieszamy wszystko i krótko przed podaniem solimy.
Smacznego!