Pieczarki faszerowane kaczą wątróbką
przepis,fotoprzepis,pieczarki,wątróbka z kaczki,Kaczka,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Kaczka
Składniki
Składniki
cebula | 100 | gramów | |
olej rzepakowy | 1 | łyżka | |
pieczarki | 8 | sztuk | |
rozmaryn | - | ||
wątróbka z kaczki | 300 | gramów |
Przepis
1.
pieczarki 8 sztuk
Większe pieczarki myjemy, usuwamy trzonki. Osuszone układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
2.
wątróbka z kaczki 300 gramów • cebula 100 gramów • olej rzepakowy 1 łyżka
Wątróbki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na cebulce.
3.
Usmażoną wątróbką faszerujemy przygotowane pieczarki, na wierzch każdej pieczarki kładziemy gałązeczkę rozmarynu.
4.
Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!