Pełnoziarnisty bananowy chlebek

Delikatne i zdrowe wegańskie ciasto bez cukru. Doskonały również na śniadanie.
przepis,fotoprzepis,banan,mąka żytnia pełnoziarnista,Zdrowe wypieki,Bezlaktozowe
Zdrowe wypieki
Składniki
Składniki
banan | 250 238 | gramów kcal | |
kakao proszek | 1 16 | łyżeczka kcal | |
miód | 0 ?? | kcal | |
mąka żytnia pełnoziarnista | 200 600 | gramów kcal | |
olej kokosowy | 50 445 | gramów kcal | |
olej kokosowy | 0 ?? | kcal | |
wiórki kokosowe | 0 ?? | kcal | |
woda | 150 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
banan 250 gramów • woda 150 mililitrów • olej kokosowy 50 gramów
Banany miksujemy w mikserze z wodą i olejem.


3.
olej kokosowy • wiórki kokosowe
Prostokątną formę natłuszczamy olejem i posypujemy kokosem. Do formy wlewamy dwie trzecie ciasta.


5.
Ciemne ciasto warstwujemy na jasne.

6.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 170 °C.

7.
Ostudzony chlebek wyciągamy z formy ...

8.
... i kroimy.


Smacznego!