PRZEPISY

Pełnoziarnisty bananowy chlebek

Pełnoziarnisty bananowy chlebek

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Delikatne i zdrowe wegańskie ciasto bez cukru. Doskonały również na śniadanie.

przepis,fotoprzepis,banan,mąka żytnia pełnoziarnista,Zdrowe wypieki,Bezlaktozowe

Zdrowe wypieki

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

banan

250

238

gramów

kcal

kakao proszek

1

16

łyżeczka

kcal

miód

0

??

kcal

mąka żytnia pełnoziarnista

200

600

gramów

kcal

olej kokosowy

50

445

gramów

kcal

olej kokosowy

0

??

kcal

wiórki kokosowe

0

??

kcal

woda

150

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

banan 250 gramów  woda 150 mililitrów  olej kokosowy 50 gramów

Banany miksujemy w mikserze z wodą i olejem.

Banany miksujemy w mikserze z wodą i olejem....

2. 

mąka żytnia pełnoziarnista 200 gramów

Dodajemy mąkę i miksujemy.

Dodajemy mąkę i miksujemy....

3. 

olej kokosowy  wiórki kokosowe

Prostokątną formę natłuszczamy olejem i posypujemy kokosem. Do formy wlewamy dwie trzecie ciasta.

Prostokątną formę natłuszczamy olejem i...

4. 

kakao proszek 1 łyżeczka

Do reszty ciasta wsypujemy kakao i mieszamy.

Do reszty ciasta wsypujemy kakao i mieszamy....

5. 

Ciemne ciasto warstwujemy na jasne.

Ciemne ciasto warstwujemy na jasne....

6. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 170 °C.

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 170 °C....

7. 

Ostudzony chlebek wyciągamy z formy ...

Ostudzony chlebek wyciągamy z formy ......

8. 

... i kroimy.

... i kroimy....

9. 

miód

Możemy podawać delikatnie polany miodem.

Możemy podawać delikatnie polany miodem....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się