Pełnoziarnisty bananowy chlebek
Delikatne i zdrowe wegańskie ciasto bez cukru. Doskonały również na śniadanie.
przepis,fotoprzepis,banan,mąka żytnia pełnoziarnista,Zdrowe wypieki,Bezlaktozowe
Zdrowe wypieki
Składniki
Składniki
banan | 250 | gramów | |
kakao proszek | 1 | łyżeczka | |
miód | - | ||
mąka żytnia pełnoziarnista | 200 | gramów | |
olej kokosowy | 50 | gramów | |
olej kokosowy | - | ||
wiórki kokosowe | - | ||
woda | 150 | mililitrów |
Przepis
1.
banan 250 gramów • woda 150 mililitrów • olej kokosowy 50 gramów
Banany miksujemy w mikserze z wodą i olejem.
3.
olej kokosowy • wiórki kokosowe
Prostokątną formę natłuszczamy olejem i posypujemy kokosem. Do formy wlewamy dwie trzecie ciasta.
5.
Ciemne ciasto warstwujemy na jasne.
6.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 170 °C.
7.
Ostudzony chlebek wyciągamy z formy ...
8.
... i kroimy.
Smacznego!