Pasta z twarogiem i pleśniowym serem
Kremowa pasta o wspaniałym smaku. Doskonała na chleb lub inne pieczywo, na śniadanie i na kolację.
przepis,fotoprzepis,ser pleśniowy typu Lazur,twaróg mielony,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
cebula | 30 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czosnek | 2 | ząbki | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 120 | gramów | |
masło | 30 | gramów | |
ser pleśniowy typu Lazur | 120 | gramów | |
sól | - | ||
twaróg mielony | 120 | gramów |
Przepis
2.
masło 30 gramów • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 120 gramów
Miękkie masło mieszamy ze śmietaną.
3.
twaróg mielony 120 gramów • cebula 30 gramów • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • czosnek 2 ząbki
Dodajemy twaróg, obraną i pokrojoną cebulę, pieprz i obrany przeciśnięty czosnek.
4.
Dodajemy ser i blenderem miksujemy. Według smaku dosalamy, i gdy to nawet nie jest potrzebne ponieważ ser jest dostatecznie słony.
Smacznego!