Pasta z tuńczyka
Pyszna pasta z tuńczyka z puszki w sosie własnym. Idealna do chleba lub różnego rodzaju pieczywa, ale także jako przekąska lub przystawka.
przepis,fotoprzepis,tuńczyk w kawałkach w sosie własnym,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
cebula | 40 | gramów | |
jajka kurze | 4 | sztuki | |
masło | 50 | gramów | |
ser topiony | 80 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym | 180 | gramów |
Przepis
1. Przygotowanie jajek
jajka kurze 4 sztuki
Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy w zimnej wodzie i obieramy.
2. Przygotowanie tuńczyka
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 180 gramów
Puszkę tuńczyka otwieramy i wraz z sosem własnym wlewamy do pojemnika miksera.
3. Dodajemy
cebula 40 gramów • sól ½ łyżeczki • masło 50 gramów • ser topiony 80 gramów
Obieramy cebulę, kroimy i mieszamy z tuńczykiem. Dodajemy sól, masło, ser i jajka.
4. Miksujemy
Wszystkie składniki do piany miksujemy przy użyciu miksera.
Smacznego!