PRZEPISY

Pasta z camembertem i cebulą

Pasta z camembertem i cebulą

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Doskonała pasta, która najlepiej smakuje ze świeżym pełnoziarnistym chlebem, ale i też z chrupiącą białą bułką. Dobra również na mini kanapeczki jako przekąska.

przepis,fotoprzepis,ser Camembert,cebula,Pasty,Bezglutenowe

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula60gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)60gramów
masło20gramów
mielona czerwona papryka-
ser Camembert250gramów
sól¼łyżeczki

 

Przepis

1. 

ser Camembert 250 gramów

Ser kroimy na małe kawałki.

Ser kroimy na małe kawałki....

2. 

cebula 60 gramów

Cebulę obieramy i na drobno kroimy.

Cebulę obieramy i na drobno kroimy....

3. 

masło 20 gramów  sól ¼ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Do sera dodajemy cebulę, miękkie masło, sól i pieprz. Widelcem rozgniatamy.

Do sera dodajemy cebulę, miękkie masło, sól i...

4. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 60 gramów

Dodajemy śmietanę,...

Dodajemy śmietanę,......

5. 

...widelcem dobrze mieszamy...

...widelcem dobrze mieszamy......

6. 

mielona czerwona papryka

...i możemy podawać. Według smaku posypujemy mieloną czerwoną papryką.

...i możemy podawać. Według smaku posypujemy...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się