Pasta z awokado i bryndzą
Doskonała, puszysta pasta na świeży chlebek.
przepis,fotoprzepis,awokado,bryndza,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
awokado | 125 | gramów | |
bryndza | 125 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
zielona cebulka | - |
Przepis
1.
awokado 125 gramów
Dojrzałe awokado obieramy i wkładamy do głębokiego talerza. Widelcem mieszamy na puree.
3.
czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • kminek mielony ½ łyżeczki
Wsypujemy pieprz, kminek i widelcem ubijamy na pianę.
4.
Zieloną cebulkę (w ilości według smaku) oczyszczamy, myjemy i na drobno kroimy. Dodajemy do pasty.
Smacznego!