Pasta z awokado

Ulubiona pasta z awokado o lekko kwaśnym, orzeźwiającym smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką.
przepis,fotoprzepis,awokado,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),czosnek,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
awokado | 2 ?? | sztuki kcal | |
cytryna | 0 ?? | kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
czosnek | 1 6 | ząbek kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 2 16 | łyżeczki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis

2.
cytryna • czarny pieprz mielony • sól
Awokado mieszamy widelcem z kilkoma kroplami soku z cytryny aby nie zaczęło szybko czarnieć. Dodajemy drobno mielony pieprz i szczyptę soli.

3.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 2 łyżeczki • czosnek 1 ząbek
Do masy z awokado dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i troszkę kwaśnej śmietany dla złagodzenia. Dobrze mieszamy.

Smacznego!