Pasta z awokado
Ulubiona pasta z awokado o lekko kwaśnym, orzeźwiającym smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką.
przepis,fotoprzepis,awokado,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),czosnek,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
awokado | 2 | sztuki | |
cytryna | - | ||
czarny pieprz mielony | - | ||
czosnek | 1 | ząbek | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 2 | łyżeczki | |
sól | - |
Przepis
2.
cytryna • czarny pieprz mielony • sól
Awokado mieszamy widelcem z kilkoma kroplami soku z cytryny aby nie zaczęło szybko czarnieć. Dodajemy drobno mielony pieprz i szczyptę soli.
3.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 2 łyżeczki • czosnek 1 ząbek
Do masy z awokado dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i troszkę kwaśnej śmietany dla złagodzenia. Dobrze mieszamy.
Smacznego!