Pasta jajeczna
Tradycyjna pasta jajeczna.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,masło,musztarda stołowa,sól,cebula,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Przepis
1.
jajka kurze 6 sztuk
Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.
2.
Podczas gdy jajka się gotują i chłodzą wyciągamy masło by zmiękło. Obieramy i kroimy cebulę na drobno.
3.
masło 40 gramów • musztarda stołowa 40 gramów • sól ½ łyżeczki • cebula 40 gramów
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z masłem, musztardą, solą i dodajemy cebulę.
4.
Białka na drobno siekamy nożem.
5.
I dodajemy je do żółtek.
6.
Podajemy z chlebem albo z innym pieczywem.
7.
Smacznego!