Panga na bambusowych pędach
Przygotowanie ryby - pangę w parowarze.
przepis,fotoprzepis,mrożona panga,sterylizowane pędy bambusa,ziemniaki,zielona mrożona fasolka szparagowa,Ryby,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
cebula | 150 | gramów | |
mrożona panga | 350 | gramów | |
przyprawa do ryb | - | ||
sterylizowane pędy bambusa | 200 | gramów | |
sól | 0 | ||
zielona mrożona fasolka szparagowa | 200 | gramów | |
ziemniaki | 350 | gramów |
Przepis
1.
mrożona panga 350 gramów • sól • przyprawa do ryb • sterylizowane pędy bambusa 200 gramów • cebula 150 gramów
Pangę całkowicie rozmrażamy, opłukujemy pod bieżącą wodą, solimy, przyprawiamy, wkładamy do pierwszego (dolnego) pojemnika parowaru, dodajemy pokrojone bambusowe pędy, rozebraną na części cebulę i na wierzch rozdzielamy masło.
2.
ziemniaki 350 gramów • zielona mrożona fasolka szparagowa 200 gramów • sól
Do drugiego parnego pojemnika wkładamy umyte i na połowę przekrojone ziemniaki w mundurkach, posypujemy zieloną fasolką szparagową, solimy. Parzymy około 35 minut.
Smacznego!