Pampuszki z truskawkowym kremem
Przepis na słodkie pampuszki z ciasta francuskiego nadziewane kremem z twarogu, mascarpone i truskawek.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,śmietana do ubijania (30-33%),mascarpone,truskawki,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 500 | gramów | |
cukier puder | 2 | łyżki | |
cukier puder | 1 | łyżeczka | |
mascarpone | 250 | gramów | |
skórka z cytryny | 1 | łyżeczka | |
truskawki | 150 | gramów | |
śmietan-fix | 1 | sztuka | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | gramów |
Przepis
1.
ciasto francuskie 500 gramów
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość 4 mm. Wykrawamy kółeczka o średnicy 10 cm i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
2.
Pieczemy 10 - 15 minut-y w temperaturze 170 °C.
4.
mascarpone 250 gramów • śmietan-fix 1 sztuka • skórka z cytryny 1 łyżeczka • truskawki 150 gramów • cukier puder 2 łyżki
Dodajemy mascarpone, cukier, śmietan-fix, skórkę z cytryny i pokrojone truskawki.
5.
Mieszamy do wtedy aż truskawki delikatnie zabarwią krem na różowo.
6.
cukier puder 1 łyżeczka
Wystudzone pampuszki przekrawamy przez środek i nadziewamy kremem. Serwujemy posypane cukrem pudrem.
Smacznego!