Paluszki serowe z ciasta francuskiego
Łatwy przepis na przygotowanie smacznych serowych paluszków.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,twardy ser,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski ›
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 500 | gramów | |
czosnek suszony | - | ||
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kminek | - | ||
przyprawa do grilla | - | ||
sól | - | ||
twardy ser | 200 | gramów |
Przepis
1.
ciasto francuskie 500 gramów • jajka kurze 1 sztuka
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na kształt prostokąta. Całe ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem.
2.
twardy ser 200 gramów • sól • czosnek suszony • przyprawa do grilla • kminek
Ser trzemy na tarce i posypujemy nim ciasto, według smaku solimy, możemy doprawić suszonym czosnkiem, albo przyprawą do grilla, ewentualnie kminkiem.
3.
Z przygotowanego ciasta wykrawamy prostokąty (2 cm x 5 cm), które układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Paluszki pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut.
Smacznego!