Orzechowe kółeczka
Przepis na przygotowanie smacznych świątecznych orzechowych ciasteczek z orzechowym kremem i czekoladą. Ciasteczka mają długą przydatność do spożycia, także mogą dekorować wasz stół przez całe Bożonarodzeniowe święta.
przepis,fotoprzepis,mielone orzechy włoskie,krem czekoladowo-orzechowy,Ciasteczka,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Składniki
Składniki
cukier puder | 150 | gramów | |
czekolada | - | ||
krem czekoladowo-orzechowy | - | ||
masło | 320 | gramów | |
mielone orzechy włoskie | 120 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 400 | gramów | |
proszek do pieczenia | ¼ | łyżeczki |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 400 gramów • masło 320 gramów • cukier puder 150 gramów • mielone orzechy włoskie 120 gramów • proszek do pieczenia ¼ łyżeczki
Wszystkie składniki razem mieszamy. Utworzone ciasto wkładamy na około godzinę do lodówki.
2.
Ciasto rozwałkowujemy tak, by jego średnia grubość była około pół centymetra. Z ciasta wykrawamy kółeczka.
3.
Wykrojone kawałki układamy na blasze i pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 170 °C.
Smacznego!