Orkiszowo - bananowe muffiny
Puszyste pełnoziarniste muffiny bez cukru.
przepis,fotoprzepis,miód,banan,mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny ›
Składniki
Składniki
banan | 300 | gramów | |
czekolada 85% | 30 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
miód | 100 | gramów | |
mleko tłuste 3,5% | 100 | mililitrów | |
mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona | 250 | gramów | |
oliwa | 60 | gramów | |
płatki owsiane | 50 | gramów | |
soda oczyszczona | 5 | gramów |
Przepis
1.
jajka kurze 2 sztuki • oliwa 60 gramów • miód 100 gramów
Do miski dajemy jajka i odmierzamy do nich olej i miód. Ubijamy.
2.
banan 300 gramów • mleko tłuste 3,5% 100 mililitrów
W mikserze miksujemy banany z mlekiem i mieszamy z masą z jajek, oleju i miodu.
4.
mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona 250 gramów • soda oczyszczona 5 gramów
...mąkę orkiszową i sodę oczyszczoną. Mieszamy i na 5 minut odstawiamy.
6.
Ciasto rozdzielamy do papierowych koszyczków włożonych do formy na muffiny.
7.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 170 °C.
Smacznego!