Oliwkowe crostini
Włoska przekąska
przepis,fotoprzepis,oliwki zielone,bagietka,Słone przekąski,Kuchnia włoska,Bezlaktozowe
Słone przekąski
Kuchnia włoska
Składniki
Składniki
bagietka | 2 | sztuki | |
czarny pieprz mielony | - | ||
czosnek | 4 | ząbki | |
filety z sardeli | 2 | sztuki | |
kapary | 1 | łyżka | |
oliwa | - | ||
oliwki zielone | 175 | gramów | |
suszona papryczka chili | 1 | sztuka | |
sól | - |
Przepis
1.
czosnek 4 ząbki • suszona papryczka chili 1 sztuka • filety z sardeli 2 sztuki
Czosnek obieramy i miksujemy go z pokrojonymi filetami sardeli. Dodajemy na drobno pokrojoną suszoną papryczkę chilli.
2.
oliwki zielone 175 gramów • kapary 1 łyżka • oliwa
Oliwki i kapary odstawiamy do odcieczenia. Dodajemy do miksera i wszystko razem miksujemy. Dodajemy tyle oleju, aby powstała spójna masa.
4.
bagietka 2 sztuki
Bagietkę kroimy na plasterki, smażymy z obydwóch stron na oleju na chrupiąco. Smarujemy oliwkową pastą i podajemy.
Smacznego!