PRZEPISY

Niedźwiedzie łapki - Raw

Niedźwiedzie łapki - Raw

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Zdrowa świąteczna przekąska.

przepis,fotoprzepis,daktyle,mielone orzechy włoskie,Zdrowe wypieki,Surowe jedzenie - raw food,Boże Narodzenie,,Bez pieczenia,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Zdrowe wypieki

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

daktyle150gramów
kakao proszek-
mielone orzechy włoskie150gramów
olej kokosowy50gramów
wiórki kokosowe50gramów
wiórki kokosowe-
woda100mililitrów

 

Przepis

1. 

daktyle 150 gramów  woda 100 mililitrów

Z daktyl usuwamy pestki, zalewamy wodą i odstawiamy na godzinę. Wodę odcedzamy.

Z daktyl usuwamy pestki, zalewamy wodą i...

2. 

olej kokosowy 50 gramów  mielone orzechy włoskie 150 gramów

Daktyle miksujemy na gładką kaszę, dodajemy kokosowy olej i orzechy, dobrze miksujemy.

Daktyle miksujemy na gładką kaszę, dodajemy...

3. 

wiórki kokosowe 50 gramów

Dodajemy kokos i wytworzoną masę wkładamy do lodówki na godzinę do stężenia.

Dodajemy kokos i wytworzoną masę wkładamy do...

4. 

Foremkę na niedźwiedzie łapki zapakowujemy w folię spożywczą. Wciskamy do niej kawałki ciasta i wyciągamy.

Foremkę na niedźwiedzie łapki zapakowujemy w...

5. 

kakao proszek  wiórki kokosowe

Niedźwiedzie łapki obtaczamy w kakao, kokosie albo nie obtaczamy wcale :) Odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny by stężały i przeschły. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Niedźwiedzie łapki obtaczamy w kakao, kokosie...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się