Nektarynkowy chutney
Nektarynkowy pikantny sos. Chutney podaje się zwykle w małej ilości do wegetariańskich dań. Szczególnie dobrze doprawi na przykład warzywne curry.
przepis,fotoprzepis,nektarynki,pieprz biały mielony,przyprawa chili,Sosy,Kuchnia indyjska,Bezglutenowe
Sosy
Kuchnia indyjska
Składniki
Składniki
Ananasowy sos z jogurtem przepis | - | ||
Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis | - | ||
Warzywne curry przepis | - | ||
cukier trzcinowy | 1 | łyżka | |
cytryna | - | ||
korzeń imbiru | 10 | gramów | |
nektarynki | 350 | gramów | |
pieprz biały mielony | ¼ | łyżeczki | |
przyprawa chili | ¼ | łyżeczki |
Przepis
2.
korzeń imbiru 10 gramów • cukier trzcinowy 1 łyżka • pieprz biały mielony ¼ łyżeczki • przyprawa chili ¼ łyżeczki
Dodajemy obrany starty imbir, cukier i przyprawy.
3.
Rozgotowujemy i odstawiamy na chwilę do odparowania, aż sos zgęstnieje.
5.
Wkładamy do lodówki w zamkniętym słoiku z wieczkiem.
6. Propozycja podania
Warzywne curry przepis • Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis • Ananasowy sos z jogurtem przepis
Smacznego!