Nadziewany pikantny hermelin w oleju
Ulubiony nakładany ser z białą pleśnią na wierzchu wypełniony pikantnym nadzieniem i cebulą.
przepis,fotoprzepis,cebula,oliwa,oliwa,ser hermelin,Słone przekąski,Bezglutenowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
cebula | 250 | gramów | |
czosnek | 9 | ząbków | |
mielona czerwona papryka | - | ||
oliwa | 1 | łyżka | |
oliwa | 400 | mililitrów | |
pasta paprykowa - ostra | 1.5 | łyżki | |
pieprz biały mielony | - | ||
przyprawa do grilla | - | ||
ser hermelin | 6 | sztuk |
Przepis
1.
cebula 250 gramów • czosnek 9 ząbków • pasta paprykowa - ostra 1.5 łyżki • oliwa 1 łyżka
Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy na cienkie pół kółeczka. Czosnek rozgniatamy do miski, dodajemy do niego pikantną pastę i olej. Mieszamy.
2.
pieprz biały mielony • mielona czerwona papryka • ser hermelin 6 sztuk
Kółeczka serów przekrawamy na płasko. Wewnętrzne strony wszystkich połówek posypujemy pieprzem i papryką. Na dolne połówki kładziemy czosnkowo-paprykową pastę i rozsmarowujemy ją. Pastę rozdzielamy równomiernie na wszystkie dolne połówki.
3.
Na paście układamy część przygotowanej cebuli i na dolne połówki serów kładziemy górne. Warstwujemy do miski - cebula, sery,...
4.
...cebula,...
6.
Wierzch nałożonych hermelinów posypujemy pieprzem i zamknięte w pojemniku odkładamy na kilka dni do lodówki.
7.
Konsumujemy z pieczywem albo z na sucho upieczonym tostowym chlebem. Chlebek sobie przy konsumpcji moczymy w smacznej, pachnącej i zdrowej oliwie z oliwek.
Smacznego!