Nadziewane wieprzowe rolki

Wyśmienicie przygotowana łopatka wieprzowa, nadziewana boczkiem, jajkiem i kapustą w sosie własnym.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,Wieprzowina
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina ›Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 600 1026 | gramów kcal | |
boczek z Orawy | 0 ?? | kcal | |
cebula | 1 ?? | sztuka kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
kiszona kapusta | 0 ?? | kcal | |
mielona czerwona papryka | 0 ?? | kcal | |
musztarda stołowa | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 1 53 | łyżka kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
przyprawa warzywna | 0 ?? | kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | ½ 0 | litra kcal |
Przepis
1.
Udo wieprzowe 600 gramów • sól • czarny pieprz mielony • przyprawa warzywna
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety. Kotlety ubijamy, lekko solimy, pieprzymy i posypujemy solą warzywną (wegetą).

2.
musztarda stołowa • boczek z Orawy • jajka kurze 2 sztuki • kiszona kapusta
Kotlety nacieramy musztardą. Na każdy kotlet układamy plasterek boczku, półksiężyc na twardo ugotowanego jajka i trochę kiszonej kapusty.

3.
Kotlety delikatnie zrolujemy, rolki spinamy wykałaczką lub nicią. Posypujemy mieloną czerwoną papryką.




7.
woda ½ litra • mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka
Rolki przekładamy z powrotem do garnka do podsmażonej cebuli i zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem około 30 minut dopóki mięso nie będzie miękkie. Sos możemy zagęścić mąką.

8.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!