PRZEPISY

Nadziewane pogacze

Nadziewane pogacze

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Słony przysmak, który na każdej imprezie znika jako pierwszy.

przepis,fotoprzepis,ser Eidam,ser Eidam,sos tatarski,czosnek,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cukier kryształ

½

11

łyżeczki

kcal

czosnek

7

38

ząbków

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)

100

160

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

300

144

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

500

1735

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

0

??

kcal

olej słonecznikowy

125

1124

mililitrów

kcal

ser Eidam

300

858

gramów

kcal

sos tatarski

200

1012

mililitrów

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

ziemniaki

150

138

gramów

kcal

świeże drożdże

20

21

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

ziemniaki 150 gramów

Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Odstawiamy do wystudzenia, obieramy i trzemy.

Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach....

2. 

mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  cukier kryształ ½ łyżeczki  świeże drożdże 20 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 500 gramów  sól ½ łyżeczki

W ciepłym mleku z cukrem rozkruszamy drożdże i wyrabiamy rozczyn. Do miski ważymy mąkę, dodajemy starte ziemniaki i sól. Dolewamy rozczyn.

W ciepłym mleku z cukrem rozkruszamy drożdże i...

3. 

olej słonecznikowy 125 mililitrów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 100 gramów

Zaczynamy wyrabiać ciasto i stopniowo do niego dodajemy olej i śmietanę.

Zaczynamy wyrabiać ciasto i stopniowo do niego...

4. 

Ciasto dobrze wyrabiamy, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.

Ciasto dobrze wyrabiamy, przykrywamy i odstawiamy...

5. 

mąka chlebowa pszenna T750

Wyrośnięte rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubszy płat. Wykrawamy kółeczka ...

Wyrośnięte rozwałkowujemy na posypanej mąką...

6. 

jajka kurze 1 sztuka  ser Eidam 50 gramów

... kładziemy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kółeczka smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy startym serem.

... kładziemy je na blachę wyłożoną papierem...

7. 

Pogacze pieczemy w rozgrzanym piekarniku. Pieczemy w temperaturze około 180°C 25 minut.

Pogacze pieczemy w rozgrzanym piekarniku. Pieczemy...

8. Nadzienie

sos tatarski 200 mililitrów  ser Eidam 250 gramów  czosnek 7 ząbków

Sos tatarski mieszamy z tartym serem i oczyszczonym przeciśniętym czosnkiem.

Sos tatarski mieszamy z tartym serem i...

9. 

Wystudzone pogacze przekrawamy i nadziewamy. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Wystudzone pogacze przekrawamy i nadziewamy....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się