Nadziewane owocowe wafle
Słodki smakołyk na każdą okazję.
przepis,fotoprzepis,śliwki suszone,rodzynki,daktyle,suszone morele,Jagody Goji - Kolcowój chiński,wafle tortowe,Ciasteczka,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Kategorie
Ciasteczka › Wyroby cukiernicze › Boże Narodzenie › Bożonarodzeniowe ciasteczka › Bożonarodzeniowe pieczywo ›
Składniki
Składniki
Jagody Goji - Kolcowój chiński | 50 | gramów | |
daktyle | 100 | gramów | |
masło | 200 | gramów | |
rodzynki | 100 | gramów | |
skondensowane słodzone mleko | 200 | gramów | |
suszone morele | 50 | gramów | |
wafle tortowe | 3 | sztuki | |
śliwki suszone | 100 | gramów |
Przepis
1.
śliwki suszone 100 gramów • rodzynki 100 gramów • daktyle 100 gramów • suszone morele 50 gramów • Jagody Goji - Kolcowój chiński 50 gramów
Suszone owoce przepłukujemy w wodzie...
2.
...i na drobno siekamy.
3.
skondensowane słodzone mleko 200 gramów • masło 200 gramów
Masło z mlekiem roztapiamy w wodnej kąpieli.
4.
Dodajemy owoce.
5.
wafle tortowe 3 sztuki
Na desce kładziemy wafel (rozmiar 15x28 cm) i równomiernie nanosimy połowę owocowego nadzienia.
6.
Przykrywamy drugim waflem i nanosimy drugą połowę nadzienia. Przykrywamy trzecim waflem. Wkładamy do lodówki i zostawiamy tam 30 minut do stężenia.
7.
Potem wafle obciążamy i delikatnie dociskamy. Odstawiamy ponownie do stężenia na 24 godziny.
8.
Ostrym nożem kroimy. Polecamy kroić mniejsze porcje, ponieważ jest to naprawdę słodki smakołyk. Przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!