Nadziewana tortilla z tofu
Smaczna wegetariańska tortilla.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,ser biały tofu,sałata lodowa,tortilla,Słone przekąski
Słone przekąski
Składniki
Składniki
cebula | 50 | gramów | |
musztarda stołowa | 1 | łyżeczka | |
oliwa | 30 | mililitrów | |
papryka czerwona | 50 | gramów | |
przyprawa kurkuma | 1 | łyżeczka | |
sałata lodowa | - | ||
ser biały tofu | 180 | gramów | |
sól morska | ¼ | łyżeczki | |
tortilla | 2 | sztuki | |
ziemniaki | 100 | gramów |
Przepis
1. Nadzienie do tortilli
ziemniaki 100 gramów • oliwa 30 mililitrów
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na cienkie paseczki. Smażymy je na patelni z odrobiną oleju przez 8 minut.
3.
papryka czerwona 50 gramów
Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy na paseczki. Dodajemy do ziemniaków z cebulą i minutkę smażymy.
5.
sól morska ¼ łyżeczki • przyprawa kurkuma 1 łyżeczka • musztarda stołowa 1 łyżeczka
Nadzienie doprawiamy solą, kurkumą i musztardą.
6. Nadziewanie tortilli
sałata lodowa • tortilla 2 sztuki
Tortillę podgrzewamy na suchej patelni. Z patelni ją wyciągamy, kładziemy na niej umyte, osuszone liście sałaty. Na nie kładziemy część nadzienia i tortillę zawijamy. Możemy podawać.
Smacznego!