Muffiny z szynką
Ulubiony przepis na słone muffiny z szynką.
przepis,fotoprzepis,mąka luksusowa pszenna T550,ser Ementaler,szynka,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski ›
Składniki
Składniki
bazylia | 1 | łyżeczka | |
biały jogurt | 200 | mililitrów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 350 | gramów | |
oliwa | 5 | łyżek | |
oregano | 1 | łyżeczka | |
proszek do pieczenia | 15 | gramów | |
ser Ementaler | 150 | gramów | |
szynka | 100 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka |
Przepis
1. Przygotowanie ciasta
mąka luksusowa pszenna T550 350 gramów • proszek do pieczenia 15 gramów • sól 1 łyżeczka • oregano 1 łyżeczka • bazylia 1 łyżeczka • ser Ementaler 150 gramów • szynka 100 gramów • biały jogurt 200 mililitrów • oliwa 5 łyżek • jajka kurze 2 sztuki
Mąkę mieszamy z solą, dodajemy proszek do pieczenia, jajka, oregano, bazylię, starty ser, jogurt, olej i na kostki pokrojoną szynkę.
2. Pieczenie
Wszystko razem mieszamy. Ciasto łyżeczką nakładamy do natłuszczonej i mąką posypanej foremki na muffiny. Pieczemy na 180°C około 30 minut.
Smacznego!