Muffiny czekoladowe
Delikatne puszyste muffiny pełne wysokiej jakości czekolady.
przepis,fotoprzepis,jogurt czekoladowy,czekolada 85%,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny ›
Składniki
Składniki
cukier puder | 150 | gramów | |
cukier waniliowy | 8 | gramów | |
czekolada 85% | 100 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
jogurt czekoladowy | 150 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 | gramów | |
olej słonecznikowy | 90 | mililitrów | |
proszek do pieczenia | 12 | gramów |
Przepis
1.
jajka kurze 1 sztuka • cukier puder 150 gramów • cukier waniliowy 8 gramów • jogurt czekoladowy 150 mililitrów • olej słonecznikowy 90 mililitrów
Jajka ubijamy. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, olej i jogurt czekoladowy. Mieszamy.
2.
mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • proszek do pieczenia 12 gramów
Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy.
3. Przed pieczeniem
czekolada 85% 100 gramów
Do ciasta dodajemy kawałki czekolady. Blachę na muffiny (otwory) smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką krupczatką.
4. Pieczenie
Ciasto równomiernie rozdzielamy łyżeczkami do otworów na blasze. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C.
Smacznego!