Muffiny bananowo-czekoladowe
Muffiny na dobry humor.
przepis,fotoprzepis,czekolada do gotowania,mąka chlebowa pszenna T750,kakao proszek,banan,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny ›
Składniki
Składniki
banan | 2 | sztuki | |
biały jogurt | 200 | mililitrów | |
cukier puder | 100 | gramów | |
cukier waniliowy | 8 | gramów | |
czekolada do gotowania | 50 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kakao proszek | 30 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 210 | gramów | |
olej słonecznikowy | 90 | mililitrów | |
proszek do pieczenia | 8 | gramów |
Przepis
1. Przygotowanie mokrej masy
jajka kurze 1 sztuka • cukier puder 100 gramów • cukier waniliowy 8 gramów • biały jogurt 200 mililitrów • olej słonecznikowy 90 mililitrów
Jajko ubijamy. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, olej i biały jogurt. Mieszamy.
2. Przygotowanie suchej masy
mąka chlebowa pszenna T750 210 gramów • kakao proszek 30 gramów • proszek do pieczenia 8 gramów
Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy.
3.
czekolada do gotowania 50 gramów • banan 2 sztuki
Do ciasta dodajemy kawałki czekolady i pokrojone banany.
4. Pieczenie
Blachę wykładamy foremkami na muffiny. Do każdej foremki łyżeczką nakładamy ciasto. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C.
Smacznego!