PRZEPISY

Mleczne ciastko

Mleczne ciastko

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Mleczne ciastko domowej roboty, które stanie się obiektem pożądania każdego szanującego się łasucha.

przepis,fotoprzepis,kakao proszek,mąka tortowa pszenna T450,Delikatny chudy twaróg,śmietana do ubijania (30-33%),Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

20

Masa porcji

91 g

Energia porcji

233 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

Delikatny chudy twaróg

500

450

gramów

kcal

biały jogurt

100

67

mililitrów

kcal

cukier kryształ

4

242

łyżki

kcal

cukier puder

140

544

gramów

kcal

cukier waniliowy

8

29

gramów

kcal

jajka kurze

7

616

sztuk

kcal

kakao proszek

15

46

gramów

kcal

masło

125

918

gramów

kcal

mąka tortowa pszenna T450

150

524

gramów

kcal

napój czekoladowy w proszku

2

117

łyżki

kcal

olej słonecznikowy

2

270

łyżki

kcal

proszek do pieczenia

15

12

gramów

kcal

śmietan-fix

10

35

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

250

778

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Ciasto

jajka kurze 7 sztuk  cukier puder 140 gramów

Jajka ubijamy z cukrem.

Jajka ubijamy z cukrem....

2. 

kakao proszek 15 gramów  napój czekoladowy w proszku 2 łyżki

Do miski dodajemy kakao i kakao rozpuszczalne.

Do miski dodajemy kakao i kakao rozpuszczalne....

3. 

mąka tortowa pszenna T450 150 gramów  proszek do pieczenia 15 gramów  olej słonecznikowy 2 łyżki

Dodajemy mąkę, olej i proszek do pieczenia. Wszystko razem mieszamy.

Dodajemy mąkę, olej i proszek do pieczenia....

4. 

Ciasto rozdzielamy na pół do dwóch misek.

Ciasto rozdzielamy na pół do dwóch misek....

5. Pieczemy dwa korpusy

Jedną miskę z ciastem wlewamy na blachę o rozmiarze 25 x 35 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 °C przez około 10 minut. Drugi korpus pieczemy w identyczny sposób.

Jedną miskę z ciastem wlewamy na blachę o...

6. Krem

masło 125 gramów  Delikatny chudy twaróg 500 gramów  biały jogurt 100 mililitrów  cukier kryształ 4 łyżki  cukier waniliowy 8 gramów

Mleczny krem przygotowujemy z miękkiego masła, twarogu i jogurtu. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem mieszamy.

Mleczny krem przygotowujemy z miękkiego masła,...

7. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  śmietan-fix 10 gramów

Do kremu dodajemy ubitą śmietanę ze śmietan-fix.

Do kremu dodajemy ubitą śmietanę ze...

8. 

Krem delikatnie mieszamy i równomiernie smarujemy nim upieczony dolny korpus.

Krem delikatnie mieszamy i równomiernie smarujemy...

9. 

Na kremie kładziemy górny korpus i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Na kremie kładziemy górny korpus i wkładamy do...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się