PRZEPISY

Mleczne ciastko

Mleczne ciastko

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Mleczne ciastko domowej roboty, które stanie się obiektem pożądania każdego szanującego się łasucha.

przepis,fotoprzepis,kakao proszek,mąka tortowa pszenna T450,Delikatny chudy twaróg,śmietana do ubijania (30-33%),Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Delikatny chudy twaróg500gramów
biały jogurt100mililitrów
cukier kryształ4łyżki
cukier puder140gramów
cukier waniliowy8gramów
jajka kurze7sztuk
kakao proszek15gramów
masło125gramów
mąka tortowa pszenna T450150gramów
napój czekoladowy w proszku2łyżki
olej słonecznikowy2łyżki
proszek do pieczenia15gramów
śmietan-fix10gramów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

1. Ciasto

jajka kurze 7 sztuk  cukier puder 140 gramów

Jajka ubijamy z cukrem.

Jajka ubijamy z cukrem....

2. 

kakao proszek 15 gramów  napój czekoladowy w proszku 2 łyżki

Do miski dodajemy kakao i kakao rozpuszczalne.

Do miski dodajemy kakao i kakao rozpuszczalne....

3. 

mąka tortowa pszenna T450 150 gramów  proszek do pieczenia 15 gramów  olej słonecznikowy 2 łyżki

Dodajemy mąkę, olej i proszek do pieczenia. Wszystko razem mieszamy.

Dodajemy mąkę, olej i proszek do pieczenia....

4. 

Ciasto rozdzielamy na pół do dwóch misek.

Ciasto rozdzielamy na pół do dwóch misek....

5. Pieczemy dwa korpusy

Jedną miskę z ciastem wlewamy na blachę o rozmiarze 25 x 35 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 °C przez około 10 minut. Drugi korpus pieczemy w identyczny sposób.

Jedną miskę z ciastem wlewamy na blachę o...

6. Krem

masło 125 gramów  Delikatny chudy twaróg 500 gramów  biały jogurt 100 mililitrów  cukier kryształ 4 łyżki  cukier waniliowy 8 gramów

Mleczny krem przygotowujemy z miękkiego masła, twarogu i jogurtu. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem mieszamy.

Mleczny krem przygotowujemy z miękkiego masła,...

7. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  śmietan-fix 10 gramów

Do kremu dodajemy ubitą śmietanę ze śmietan-fix.

Do kremu dodajemy ubitą śmietanę ze...

8. 

Krem delikatnie mieszamy i równomiernie smarujemy nim upieczony dolny korpus.

Krem delikatnie mieszamy i równomiernie smarujemy...

9. 

Na kremie kładziemy górny korpus i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Na kremie kładziemy górny korpus i wkładamy do...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się