Mleczna brokułowa zupa
Prosta brokułowa zupa, bez dodania gałki muszkatołowej i soli nadaje się również dla dzieci. Serwujemy z paroma kroplami oleju z pestek dyni.
przepis,fotoprzepis,brokuły,mleko tłuste 3,5%,Zupy jarzynowe,Przepisy na potrawy dla dzieci
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
brokuły | 500 | gramów | |
mielona gałka muszkatołowa | - | ||
mleko tłuste 3,5% | 500 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 1 | łyżka | |
sól | ½ | łyżeczki | |
sól | - | ||
woda | 500 | mililitrów |
Przepis
1.
brokuły 500 gramów • sól ½ łyżeczki • woda 500 mililitrów
Brokuły gotujemy do miękkości w słonej wodzie.
2.
Blenderem je miksujemy.
3.
mleko tłuste 3,5% 500 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka
Zalewamy je mlekiem, w którym rozmieszaliśmy mąkę. Podgotowujemy.
Smacznego!