Mięso z indyka w cieście francuskim
Prosty, szybki i smaczny obiad. Podajemy z ziemniaczanym puree, albo z innym ziemniaczanym dodatkiem.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,ciasto francuskie,szynka,ser Mozzarella,Indyk
Indyk
Kategorie
Indyk ›
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
czarny pieprz mielony | - | ||
jajka kurze | 1 | sztuka | |
oregano | - | ||
piersi z indyka | 300 | gramów | |
ser Mozzarella | 250 | gramów | |
szynka | 100 | gramów | |
sól | 0 |
Przepis
2.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto na strudle rozwijamy razem z papierem w którym było zapakowane ...
4.
Do środka wkładamy przygotowane mięso z indyka, delikatnie solimy i pieprzymy.
6.
Ciasto z szynką od brzegu przekrawamy ukośnie i przekładamy na siebie, podczas tego zakrywamy mięso z serem.
7.
jajka kurze 1 sztuka • sól • oregano
Strudel z papierem przekładamy na blachę. smarujemy roztrzepanym jajkiem, solimy i posypujemy oregano. Ponieważ mozzarella zawiera dużo wody musimy liczyć się z tym,że częściowo ze strudli wyciecze.
8.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!