PRZEPISY

Mięsno-warzywny strudel w cieście francuskim

Mięsno-warzywny strudel w cieście francuskim

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Podajemy ciepły z zasmażką ze szpinaku i gotowanymi ziemniakami. Smaczny jest też na zimno, jako słona przekąska.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,warzywa (marchew, groszek, kukurydza),ciasto francuskie,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Wieprzowina  

 

Składniki

Składniki

cebula150gramów
ciasto francuskie500gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
jajka kurze3sztuki
kminek-
olej słonecznikowy4łyżki
sól1łyżeczka
twardy ser100gramów
warzywa (marchew, groszek, kukurydza)350gramów
wieprzowe mięso mielone350gramów
woda1decylitr

 

Przepis

1. Farsz do strudla

olej słonecznikowy 4 łyżki  cebula 150 gramów  wieprzowe mięso mielone 350 gramów  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  woda 1 decylitr

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i szklimy na oleju. Dodajemy mięso mielone, sól, pieprz i wodę. dusimy 15 minut po pokrywką.

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i szklimy na...

2. 

warzywa (marchew, groszek, kukurydza) 350 gramów

Dosypujemy mrożoną mieszankę warzyw i wszystko razem kolejne 5 minut dusimy. Odstawiamy i wystudzamy.

Dosypujemy mrożoną mieszankę warzyw i wszystko...

3. Przygotowanie strudli

ciasto francuskie 500 gramów  jajka kurze 3 sztuki  twardy ser 100 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy, przekładamy je na blachę tak, aby przez dłuższe brzegi z każdej strony opadało. Ciasto przez środek na blasze przekrawamy. Jajka roztrzepujemy widelcem w garnuszku, dodajemy je do mieszanki tak, aby odrobinę z nich zostało nam na posmarowanie przed pieczeniem. Dodajemy starty ser i mieszamy.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy, przekładamy je...

4. 

Na ciasto równomiernie rozkładamy mieszankę.

Na ciasto równomiernie rozkładamy mieszankę....

5. 

jajka kurze  kminek

Opadające ciasto przekładamy przez rozłożoną mieszankę, brzegi dobrze dociskamy. Smarujemy resztą roztrzepanego jajka. Posypujemy kminkiem, strudle w kilku miejscach przebijamy.

Opadające ciasto przekładamy przez rozłożoną...

6. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na wysokim stopniu 20 - 25 minut.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na wysokim...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się