Mięsna zapiekanka z domowej piekarni
Niezwykle łatwe przygotowanie mięsnej zapiekanki za pomocą domowej elektrycznej piekarni.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,ziemniaki,Wieprzowina,Przepisy do automatu do pieczenia,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina › Przepisy do automatu do pieczenia › Bezglutenowe › Bezlaktozowe › Sezon - Ziemniaki ›
Składniki
Składniki
jajka kurze | 2 | sztuki | |
majeranek | 2 | łyżki | |
oliwa | - | ||
sól | 2 | łyżeczki | |
wieprzowe mięso mielone | 500 | gramów | |
ziemniaki | 600 | gramów |
Przepis
1. Przygotowanie mięsnej mieszanki
wieprzowe mięso mielone 500 gramów • jajka kurze 2 sztuki • majeranek 2 łyżki • sól 2 łyżeczki
W misce mieszamy mielone wieprzowe mięso z jajkami, dodajemy suszony majeranek. Solimy i porządnie mieszamy.
2.
ziemniaki 600 gramów
Ziemniaki obieramy, myjemy i na grubo trzemy. Starte ziemniaki dodajemy do mięsnej mieszanki. Mieszamy.
3. Przed pieczeniem
Pojemnik do pieczenia domowej piekarni delikatnie smarujemy olejem. Wkładamy do niego mięso wymieszane z ziemniakami. Mieszankę troszkę dociskamy rękami.
4. Pieczemy w domowej piekarni
Nastawiamy program na domowej elektrycznej piekarni:
Pieczenie (albo podobny wymieniony program przez producenta - około 1 godzinę)
Wielkość bochenka: około 1000 g
Kolor skórki: Średnio ciemna.
Smacznego!