Meksykańskie sauté
Duszone wieprzowe mięso z warzywami, przygotowane na meksykański sposób, odpowiednim dodatkiem jest ryż.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,pikantny sos chili,mrożone warzywa mieszanka meksykańska,Wieprzowina,Kuchnia meksykańska
Wieprzowina
Kuchnia meksykańska
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 400 | gramów | |
cebula | 1 | sztuka | |
czarny pieprz mielony | - | ||
czosnek suszony | ½ | łyżeczki | |
keczup ostry | 1 | łyżka | |
mrożone warzywa mieszanka meksykańska | 750 | gramów | |
musztarda stołowa | ½ | łyżki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 1 | łyżka | |
pikantny sos chili | 1 | łyżeczka | |
sos sojowy | 1 | łyżeczka | |
woda | - |
Przepis
2. Marynata
keczup ostry 1 łyżka • pikantny sos chili 1 łyżeczka • sos sojowy 1 łyżeczka • musztarda stołowa ½ łyżki • czarny pieprz mielony • czosnek suszony ½ łyżeczki
W misce mieszamy keczup, sos chili, sos sojowy, troszkę musztardy, mielony czarny pieprz, suszony czosnek. Mięso mieszamy z marynatą i odstawiamy na chwilę w chłodne miejsce.
4.
mrożone warzywa mieszanka meksykańska 750 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka • woda
Mięso zalewamy odrobiną wody i dusimy prawie do miękkości. Dodajemy meksykańską mieszankę warzyw (albo mieszankę konserwowej fasoli i kukurydzy, świeżej papryki). Zalewamy odrobiną wody w której wymieszaliśmy mąkę albo skrobię. Tak gotujemy jeszcze około 15 minut, dopóki warzywa nie zmiękną. Podajemy z ryżem albo mieszanką napełniamy loksze, lub placki kukurydziane.
Smacznego!