Maślany ryż parboiled

Ryż parboiled jest dzięki swojemu technologicznemu przygotowaniu zdrowszy niż klasyczny biały ryż. Z powodu jego niewyrazistego smaku mało kto go lubi. Przygotowując ryż z masłem staje się z niego smaczny dodatek.
przepis,fotoprzepis,ryż biały długoziarnisty,masło,Ryż,Bezglutenowe
Ryż
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
152 g
Energia porcji
270 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
masło | 50 367 | gramów kcal | |
ryż biały długoziarnisty | 200 712 | gramów kcal | |
sól himalajska różowa | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 350 0 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
woda 350 mililitrów • sól himalajska różowa 1 łyżeczka
Ryż wkładamy do zimnej wody, solimy i powoli doprowadzamy do wrzenia. Po zagotowaniu 10 minut gotujemy po pokrywką, odstawiamy z ognia i zostawiamy jeszcze na 10 minut.


Smacznego!