Mascarpone naleśniki
Naprawdę doskonałe i ekstra delikatne naleśniki z serem mascarpone.
przepis,fotoprzepis,mascarpone,Naleśniki
Naleśniki
Kategorie
Naleśniki ›
Składniki
Składniki
białko jajka | 2 | sztuki | |
cukier waniliowy | 1 | łyżka | |
mascarpone | 250 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 275 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 150 | gramów | |
sól | 1 | szczypta | |
żółtko jajka | 2 | sztuki |
Przepis
3.
mascarpone 250 gramów • mleko półtłuste 1,5% 275 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 150 gramów • sól 1 szczypta
Stopniowo dodajemy resztę składników.
4.
Pianę z białek delikatnie dodajemy do ciasta.
5. Smażenie naleśników
Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto i rozprowadzamy je po całej powierzchni patelni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (po brzegu patelni), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.
Smacznego!