PRZEPISY

Mascarpone naleśniki

Mascarpone naleśniki

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Naprawdę doskonałe i ekstra delikatne naleśniki z serem mascarpone.

przepis,fotoprzepis,mascarpone,Naleśniki

Naleśniki

Pichcił

Ilość porcji

8

Masa porcji

102 g

Energia porcji

260 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kategorie

Naleśniki  

Składniki

Składniki

białko jajka

2

34

sztuki

kcal

cukier waniliowy

1

37

łyżka

kcal

mascarpone

250

968

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

275

132

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

150

521

gramów

kcal

olej do smażenia

30

270

mililitrów

kcal

sól

1

0

szczypta

kcal

żółtko jajka

2

114

sztuki

kcal

 

Przepis

1. 

żółtko jajka 2 sztuki  cukier waniliowy 1 łyżka

Żółtka i cukier ubijamy na pianę.

Żółtka i cukier ubijamy na pianę....

2. 

białko jajka 2 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę.

Z białek ubijamy gęstą pianę....

3. 

mascarpone 250 gramów  mleko półtłuste 1,5% 275 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 150 gramów  sól 1 szczypta

Stopniowo dodajemy resztę składników.

Stopniowo dodajemy resztę składników....

4. 

Pianę z białek delikatnie dodajemy do ciasta.

5. Smażenie naleśników

olej do smażenia 30 mililitrów

Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto i rozprowadzamy je po całej powierzchni patelni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (po brzegu patelni), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.

Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się