Mascarpone naleśniki

Naprawdę doskonałe i ekstra delikatne naleśniki z serem mascarpone.
przepis,fotoprzepis,mascarpone,Naleśniki
Naleśniki
Pichcił
Ilość porcji
8
Masa porcji
102 g
Energia porcji
260 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska
Kategorie
Naleśniki ›Składniki
Składniki
białko jajka | 2 34 | sztuki kcal | |
cukier waniliowy | 1 37 | łyżka kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramów kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 275 132 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 150 521 | gramów kcal | |
olej do smażenia | 30 270 | mililitrów kcal | |
sól | 1 0 | szczypta kcal | |
żółtko jajka | 2 114 | sztuki kcal |
Przepis


3.
mascarpone 250 gramów • mleko półtłuste 1,5% 275 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 150 gramów • sól 1 szczypta
Stopniowo dodajemy resztę składników.

4.
Pianę z białek delikatnie dodajemy do ciasta.
5. Smażenie naleśników
olej do smażenia 30 mililitrów
Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto i rozprowadzamy je po całej powierzchni patelni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (po brzegu patelni), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.

Smacznego!