Marynowane mięso drobiowe z azjatycką mieszanką warzyw

Smaczne mięso drobiowe w delikatnym śmietanowym sosie z azjatycką mieszanką warzyw.
przepis,fotoprzepis,mięso z kurczaka bez kości,warzywa (azjatycka mieszanka warzyw),Kurczak,Kuchnia chińska,Bezglutenowe
Kurczak
Kuchnia chińska
Składniki
Składniki
mielona czerwona papryka | 2 32 | łyżeczki kcal | |
mięso z kurczaka bez kości | 600 720 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
oliwa | 20 176 | mililitrów kcal | |
skrobia kukurydziana | 1 19 | łyżeczka kcal | |
sos sojowy | 20 28 | mililitrów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
słodka śmietana do gotowania | 200 320 | mililitrów kcal | |
warzywa (azjatycka mieszanka warzyw) | 700 386 | gramów kcal | |
woda | 200 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1. Marynowanie mięsa
mięso z kurczaka bez kości 600 gramów • sos sojowy 20 mililitrów • oliwa 20 mililitrów • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki
Mięso z kurczaka wkładamy do marynaty, którą wyrabiamy poprzez zmieszanie oleju, sosu sojowego i mielonej czerwonej papryki. Mięso marynujemy kilka godzin, albo 1 - 2 dni.

2.
olej słonecznikowy 3 łyżki
Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy do niej mięso i szybko z obydwóch stron smażymy.


4. Dodajemy azjatycką mieszankę warzyw
warzywa (azjatycka mieszanka warzyw) 700 gramów
Do mięsa dodajemy mrożone warzywa, mieszankę doprowadzamy do wrzenia i wszystko razem dusimy dalej pod pokrywką 10 minut.

5. Śmietanowa zasmażka
słodka śmietana do gotowania 200 mililitrów • skrobia kukurydziana 1 łyżeczka
W śmietanie mieszamy skrobię kukurydzianą. Dodajemy do mięsa z warzywami i doprowadzamy do wrzenia.


7. Podajemy
Podajemy z gotowanymi ziemniakami albo z ryżem.

Smacznego!