Marynowana rzodkiew z sezamem
Prosta ale bardzo efektywna kombinacja marynowanej wielkiej białej rzodkwi z dobrej jakości sezamowym olejem i nasionami sezamu wzbogaci wasze danie, albo ofertę przekąsek na party.
przepis,fotoprzepis,rzodkiew marynowana - Takuan,olej sezamowy,Słone przekąski,Bezlaktozowe,Bezglutenowe,Kuchnia japońska,Kuchnia koreańska
Słone przekąski
Kuchnia japońska
Kategorie
Słone przekąski Bezlaktozowe Bezglutenowe Kuchnia japońska Kuchnia koreańska Kuchnia azjatycka
Przepis
1.
rzodkiew marynowana - Takuan 60 gramów • olej sezamowy 1 łyżka • ziarna sezamu ½ łyżeczki
Marynowaną rzodkiew po prostu kroimy na płaty o grubości 2 mm. Mieszamy z dobrej jakości sezamowym olejem i nasionami sezamu.
Smacznego!