PRZEPISY

Marchewkowo-kapuściana surówka z jogurtem

Marchewkowo-kapuściana surówka z jogurtem

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Ciekawa w smaku surówka, lekko gorzkawa. Przepis zainspirowany indyjską kuchnią.

przepis,fotoprzepis,kapusta biała,marchew,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Sałatki warzywne,Kuchnia indyjska,Bezglutenowe

Sałatki warzywne

Kuchnia indyjska

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier trzcinowy3łyżeczki
czerwona cebula50gramów
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu250gramów
kapusta biała500gramów
kminek mielony½łyżeczki
marchew300gramów
przyprawa mielona kolendra¼łyżeczki
sól1łyżeczka

 

Przepis

1. 

kapusta biała 500 gramów  marchew 300 gramów  czerwona cebula 50 gramów

Kapustę myjemy i kroimy na kawałki tak, abyśmy ją mogli zetrzeć w robocie kuchennym. Obieramy marchewkę i cebulę.

Kapustę myjemy i kroimy na kawałki tak, abyśmy...

2. 

sól 1 łyżeczka

Kapustę trzemy i solimy. Odstawiamy na 15 minut, potem wyciskamy zbyteczną wodę.

Kapustę trzemy i solimy. Odstawiamy na 15 minut,...

3. 

Trzemy marchewkę i cebulę. Dodajemy do kapusty.

Trzemy marchewkę i cebulę. Dodajemy do kapusty....

4. 

cukier trzcinowy 3 łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  przyprawa mielona kolendra ¼ łyżeczki  jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 250 gramów

W jogurcie mieszamy cukier i przyprawy. Dodajemy do warzyw ...

W jogurcie mieszamy cukier i przyprawy. Dodajemy...

5. 

... i mieszamy.

... i mieszamy....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się