Marchewkowo-kapuściana surówka z jogurtem
Ciekawa w smaku surówka, lekko gorzkawa. Przepis zainspirowany indyjską kuchnią.
przepis,fotoprzepis,kapusta biała,marchew,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Sałatki warzywne,Kuchnia indyjska,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Kuchnia indyjska
Kategorie
Sałatki warzywne › Kuchnia indyjska › Bezglutenowe › Kuchnia azjatycka › Sezon - Marchewka › Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona) ›
Składniki
Składniki
cukier trzcinowy | 3 | łyżeczki | |
czerwona cebula | 50 | gramów | |
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 250 | gramów | |
kapusta biała | 500 | gramów | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
marchew | 300 | gramów | |
przyprawa mielona kolendra | ¼ | łyżeczki | |
sól | 1 | łyżeczka |
Przepis
1.
kapusta biała 500 gramów • marchew 300 gramów • czerwona cebula 50 gramów
Kapustę myjemy i kroimy na kawałki tak, abyśmy ją mogli zetrzeć w robocie kuchennym. Obieramy marchewkę i cebulę.
3.
Trzemy marchewkę i cebulę. Dodajemy do kapusty.
4.
cukier trzcinowy 3 łyżeczki • kminek mielony ½ łyżeczki • przyprawa mielona kolendra ¼ łyżeczki • jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 250 gramów
W jogurcie mieszamy cukier i przyprawy. Dodajemy do warzyw ...
5.
... i mieszamy.
Smacznego!