Marchewkowe ciasto z twarogiem
Wspaniałe marchewkowe kawałki ze smacznym twarogowym kremem.
przepis,fotoprzepis,marchew,twaróg wiejski z grudkami,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
budyń waniliowy w proszku | 37 | gramów | |
cukier kryształ | 150 | gramów | |
cukier kryształ | 2 | łyżki | |
cukier puder | 4 | łyżki | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
marchew | 420 | gramów | |
masło | 200 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 250 | mililitrów | |
mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona | 300 | gramów | |
olej słonecznikowy | 150 | mililitrów | |
proszek do pieczenia | 10 | gramów | |
suszone morele | - | ||
twaróg wiejski z grudkami | 500 | gramów | |
woda | 100 | mililitrów |
Przepis
3.
mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona 300 gramów • proszek do pieczenia 10 gramów • olej słonecznikowy 150 mililitrów
Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej i na koniec rozmiksowaną marchewkę. Wszystko razem mieszamy.
4.
Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
5.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.
6. Przygotowanie kremu
mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów • budyń waniliowy w proszku 37 gramów • cukier kryształ 2 łyżki
Z mleka, budyniu i cukru gotujemy budyń. Odstawiamy do ostudzenia.
7.
cukier puder 4 łyżki • masło 200 gramów
Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.
9.
Korpus przekrawamy na 2 połowy.
10.
Na każdą połowę nanosimy krem.
11.
Jedną połowę kładziemy na drugą. Wierzch posypujemy na drobno pokrojonymi suszonymi morelami.
Smacznego!