PRZEPISY

Marchewkowe ciasto z twarogiem

Marchewkowe ciasto z twarogiem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Wspaniałe marchewkowe kawałki ze smacznym twarogowym kremem.

przepis,fotoprzepis,marchew,twaróg wiejski z grudkami,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku37gramów
cukier kryształ150gramów
cukier kryształ2łyżki
cukier puder4łyżki
jajka kurze3sztuki
marchew420gramów
masło200gramów
mleko półtłuste 1,5%250mililitrów
mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona300gramów
olej słonecznikowy150mililitrów
proszek do pieczenia10gramów
suszone morele-
twaróg wiejski z grudkami500gramów
woda100mililitrów

 

Przepis

1. 

marchew 420 gramów  woda 100 mililitrów

Marchewkę obieramy i miksujemy razem z wodą w mikserze.

Marchewkę obieramy i miksujemy razem z wodą w...

2. 

cukier kryształ 150 gramów  jajka kurze 3 sztuki

W misce ubijamy jajka z cukrem.

W misce ubijamy jajka z cukrem....

3. 

mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona 300 gramów  proszek do pieczenia 10 gramów  olej słonecznikowy 150 mililitrów

Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej i na koniec rozmiksowaną marchewkę. Wszystko razem mieszamy.

Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej i na...

4. 

Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do...

5. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C....

6. Przygotowanie kremu

mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  budyń waniliowy w proszku 37 gramów  cukier kryształ 2 łyżki

Z mleka, budyniu i cukru gotujemy budyń. Odstawiamy do ostudzenia.

Z mleka, budyniu i cukru gotujemy budyń....

7. 

cukier puder 4 łyżki  masło 200 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy...

8. 

twaróg wiejski z grudkami 500 gramów

Do masła dodajemy twaróg oraz budyń i ubijamy na krem.

Do masła dodajemy twaróg oraz budyń i ubijamy...

9. 

Korpus przekrawamy na 2 połowy.

Korpus przekrawamy na 2 połowy....

10. 

Na każdą połowę nanosimy krem.

Na każdą połowę nanosimy krem....

11. 

suszone morele

Jedną połowę kładziemy na drugą. Wierzch posypujemy na drobno pokrojonymi suszonymi morelami.

Jedną połowę kładziemy na drugą. Wierzch...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się