Marchewkowa babka z ananasem
Słodka i soczysta babka, która wam z pewnością będzie smakować.
przepis,fotoprzepis,marchew,ananas w puszce,Babki,Przepisy na potrawy dla dzieci
Babki
Składniki
Składniki
ananas w puszce | 300 | gramów | |
cukier kryształ | 140 | gramów | |
cukier puder | - | ||
jajka kurze | 3 | sztuki | |
marchew | 200 | gramów | |
masło | - | ||
mleko tłuste 3,5% | 150 | mililitrów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 250 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | - | ||
olej słonecznikowy | 80 | mililitrów | |
proszek do pieczenia | 10 | gramów |
Przepis
2.
olej słonecznikowy 80 mililitrów • mleko tłuste 3,5% 150 mililitrów
Marchewkę na drobno trzemy, dodajemy olej, mleko i mieszamy.
4.
Przez 3-5 minut ubijamy na pianę.
5.
Dodajemy przygotowaną marchewkę i mieszamy.
6.
mąka luksusowa pszenna T550 250 gramów • proszek do pieczenia 10 gramów
Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i chwilkę ubijamy.
8.
...i dodajemy do ciasta.
10.
Do formy wlewamy ciasto.
11.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.
12.
Ostudzoną babkę przewracając wyciągamy z formy i posypujemy przesianym cukrem pudrem.
Smacznego!