Malinowo twarogowe lody
Domowe lody z wysokiej jakości składników, przygotowane bez maszyny do lodów, finansowo interesujące. Podajemy w pucharkach do lodów, miseczkach, lub w waflowych rożkach. Według smaku możemy polać roztopioną czekoladą.
przepis,fotoprzepis,maliny,twaróg mielony,śmietana do ubijania (30-33%),,Bezglutenowe
Składniki
Składniki
cukier trzcinowy | 100 | gramów | |
maliny | 250 | gramów | |
miód | 50 | gramów | |
twaróg mielony | 500 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis
5.
Nalewamy do miseczek, które można zamrażać w zamrażarce, nie do pełna.
6.
Miseczki umieszczamy w zamrażarce. Podczas pierwszych dwóch godzin mrożenia każde pół godziny mieszamy.
7.
Po około 4 godzinach mrożenia lody są gotowe. Z wymienionych składników uzyskamy około 1200 g lodów, około 8 porcji trzy gałkowych lodów :)
Smacznego!