Makowo jabłkowy strudel na blasze
Ciasto ze wszystkim co zawiera ulubiony strudel. Ciasto jest przygotowane w prosty sposób z ciasta francuskiego bez zawijania.
przepis,fotoprzepis,jabłka,mak mielony,ciasto francuskie,Ciasta,Sezonowe przepisy
Ciasta
Kategorie
Ciasta › Sezonowe przepisy › Sezon - Jabłka (jesień) › Desery z jabłek › Sezon - Jabłka (zima) › Jabłkowe ciasta ›
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
cukier kryształ | 150 | gramów | |
cukier puder | 50 | gramów | |
jabłka | 700 | gramów | |
kasza manna | 100 | gramów | |
mak mielony | 150 | gramów | |
masło | 50 | gramów | |
skrobia kukurydziana | 50 | gramów |
Przepis
4.
ciasto francuskie 275 gramów
Zawinięte ciasto rozwijamy i kładziemy na blachę razem z papierem, w który było zawinięte.
5.
Jabłkowo-makową masę rozkładamy na cieście.
6.
kasza manna 100 gramów • cukier puder 50 gramów • masło 50 gramów
W misce wyrabiamy kruche ciasto z mąki, cukru i masła.
7.
Posypką posypujemy ciasto. Pieczemy w 200°C 35 minut.
Smacznego!