Makowo jabłkowy strudel na blasze

Ciasto ze wszystkim co zawiera ulubiony strudel. Ciasto jest przygotowane w prosty sposób z ciasta francuskiego bez zawijania.
przepis,fotoprzepis,jabłka,mak mielony,ciasto francuskie,Ciasta
Ciasta
Pichcił
Ilość porcji
8
Masa porcji
191 g
Energia porcji
506 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska
Kategorie
Ciasta › Desery z jabłek › Sezon - Jabłka (zima) › Sezon - Jabłka (jesień) › Jabłkowe ciasta ›Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 1100 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 150 603 | gramów kcal | |
cukier puder | 50 194 | gramów kcal | |
jabłka | 700 427 | gramów kcal | |
kasza manna | 100 361 | gramów kcal | |
mak mielony | 150 812 | gramów kcal | |
masło | 50 367 | gramów kcal | |
skrobia kukurydziana | 50 181 | gramów kcal |
Przepis



4.
ciasto francuskie 275 gramów
Zawinięte ciasto rozwijamy i kładziemy na blachę razem z papierem, w który było zawinięte.

5.
Jabłkowo-makową masę rozkładamy na cieście.

6.
kasza manna 100 gramów • cukier puder 50 gramów • masło 50 gramów
W misce wyrabiamy kruche ciasto z mąki, cukru i masła.

7.
Posypką posypujemy ciasto. Pieczemy w 200°C 35 minut.

Smacznego!