PRZEPISY

Makowo jabłkowy strudel na blasze

Makowo jabłkowy strudel na blasze

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Ciasto ze wszystkim co zawiera ulubiony strudel. Ciasto jest przygotowane w prosty sposób z ciasta francuskiego bez zawijania.

przepis,fotoprzepis,jabłka,mak mielony,ciasto francuskie,Ciasta,Sezonowe przepisy

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie275gramów
cukier kryształ150gramów
cukier puder50gramów
jabłka700gramów
kasza manna100gramów
mak mielony150gramów
masło50gramów
skrobia kukurydziana50gramów

 

Przepis

1. 

jabłka 700 gramów

Jabłka obieramy i na grubo trzemy.

Jabłka obieramy i na grubo trzemy....

2. 

mak mielony 150 gramów  cukier kryształ 150 gramów

Wsypujemy mak i cukier. Mieszamy.

Wsypujemy mak i cukier. Mieszamy....

3. 

skrobia kukurydziana 50 gramów

Wsypujemy skrobię kukurydzianą i mieszamy.

Wsypujemy skrobię kukurydzianą i mieszamy....

4. 

ciasto francuskie 275 gramów

Zawinięte ciasto rozwijamy i kładziemy na blachę razem z papierem, w który było zawinięte.

Zawinięte ciasto rozwijamy i kładziemy na...

5. 

Jabłkowo-makową masę rozkładamy na cieście.

Jabłkowo-makową masę rozkładamy na cieście....

6. 

kasza manna 100 gramów  cukier puder 50 gramów  masło 50 gramów

W misce wyrabiamy kruche ciasto z mąki, cukru i masła.

W misce wyrabiamy kruche ciasto z mąki, cukru i...

7. 

Posypką posypujemy ciasto. Pieczemy w 200°C 35 minut.

Posypką posypujemy ciasto. Pieczemy w 200°C 35...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się