PRZEPISY

Makowo jabłkowy strudel na blasze

Makowo jabłkowy strudel na blasze

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Ciasto ze wszystkim co zawiera ulubiony strudel. Ciasto jest przygotowane w prosty sposób z ciasta francuskiego bez zawijania.

przepis,fotoprzepis,jabłka,mak mielony,ciasto francuskie,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

8

Masa porcji

191 g

Energia porcji

506 kcal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

ciasto francuskie

275

1100

gramów

kcal

cukier kryształ

150

603

gramów

kcal

cukier puder

50

194

gramów

kcal

jabłka

700

427

gramów

kcal

kasza manna

100

361

gramów

kcal

mak mielony

150

812

gramów

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

skrobia kukurydziana

50

181

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

jabłka 700 gramów

Jabłka obieramy i na grubo trzemy.

Jabłka obieramy i na grubo trzemy....

2. 

mak mielony 150 gramów  cukier kryształ 150 gramów

Wsypujemy mak i cukier. Mieszamy.

Wsypujemy mak i cukier. Mieszamy....

3. 

skrobia kukurydziana 50 gramów

Wsypujemy skrobię kukurydzianą i mieszamy.

Wsypujemy skrobię kukurydzianą i mieszamy....

4. 

ciasto francuskie 275 gramów

Zawinięte ciasto rozwijamy i kładziemy na blachę razem z papierem, w który było zawinięte.

Zawinięte ciasto rozwijamy i kładziemy na...

5. 

Jabłkowo-makową masę rozkładamy na cieście.

Jabłkowo-makową masę rozkładamy na cieście....

6. 

kasza manna 100 gramów  cukier puder 50 gramów  masło 50 gramów

W misce wyrabiamy kruche ciasto z mąki, cukru i masła.

W misce wyrabiamy kruche ciasto z mąki, cukru i...

7. 

Posypką posypujemy ciasto. Pieczemy w 200°C 35 minut.

Posypką posypujemy ciasto. Pieczemy w 200°C 35...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się