Makaron z tuńczykiem
Przygotujcie sobie pyszny makaron z tuńczykiem konserwowym, świeżą cytryną i kaparami w domowym zaciszu niczym profesjonalny kucharz gdzieś w sercu Włoch. Wysokiej jakości surowce pomogą osiągnąć doskonały wynik.
przepis,fotoprzepis,makaron - Fusilli (spirale),tuńczyk w kawałkach w sosie własnym,Makarony,Bezlaktozowe,Kuchnia włoska
Makarony
Kuchnia włoska
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
kapary | 2 | łyżeczki | |
makaron - Fusilli (spirale) | 240 | gramów | |
oliwa | 3 | łyżki | |
skórka z cytryny | 1 | łyżeczka | |
sok z cytryny | 3 | łyżki | |
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym | 100 | gramów |
Przepis
1.
makaron - Fusilli (spirale) 240 gramów
W słonej wodzie gotujemy makaron według zaleceń producenta.
2.
oliwa 3 łyżki • tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 100 gramów
Na małym ogniu zaczynamy szklić tuńczyka z puszki na oliwie z oliwek. Staramy się łychą rozdzielić mięso na mniejsze kawałki.
3.
skórka z cytryny 1 łyżeczka • sok z cytryny 3 łyżki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • kapary 2 łyżeczki
Mieszankę doprawiamy pieprzem, skórką z cytryny, sokiem i dodajemy kapary.
4.
Dodajemy odrobinę wody z garnka w którym gotował się makaron i dobrze mieszamy.
5.
Do tuńczykowej mieszanki delikatnie ale dokładnie dodajemy i mieszamy prawie ugotowany makaron i chwilkę razem dogotowujemy.
Smacznego!