Makaron z pieczarkami i tyrolską szynką
Przepis na przygotowanie makaronu w parowarze z krótkim podgotowaniem w wodzie.
przepis,fotoprzepis,makaron - Fusilli (spirale),pieczarki,szynka,Makarony,Przepisy do parowaru,Bezlaktozowe
Makarony
Przepis
1.
makaron - Fusilli (spirale) 400 gramów • pieczarki 300 gramów • sól • woda
W garnku z wrzącą wodą podgotowujemy makaron, około 5 minut. Potem go odcedzamy i wkładamy do dolnego pojemnika parowaru, parzymy 10 minut. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na cienkie plasterki, które wkładamy do drugiego pojemnika parowaru. Po wymienionych dziesięciu minutach dodajemy je do makaronu i razem kolejne 10 minut parzymy. Pieczarki przez proces parzenia eliminują szkodliwe toksyny, jednocześnie zachowując korzystne dla organizmu witaminy i minerały.
Smacznego!