Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

przepis,fotoprzepis,filet z łososia,świeże liście szpinaku,czosnek,ciasto francuskie,Ryby,
Ryby
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 400 1600 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
filet z łososia | 250 505 | gramów kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
oliwa | 1 132 | łyżka kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
zielona cebulka | 1 ?? | sztuka kcal | |
świeże liście szpinaku | 700 231 | gramów kcal |
Przepis
1.
filet z łososia 250 gramów • świeże liście szpinaku 700 gramów • zielona cebulka 1 sztuka
Filety z łososia kroimy na cieńsze płaty, zieloną cebulkę kroimy na krążki. Świeży szpinak myjemy pod bieżącą wodą, pozostawiamy do odcieczenia.

2.
czosnek 2 ząbki • oliwa 1 łyżka
Szpinak szybko smażymy na oleju z czosnkiem. Ściągamy z ognia i pozostawiamy do wystygnięcia.

3.
ciasto francuskie 400 gramów • czarny pieprz mielony • sól
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy, na jedną połowę kładziemy filety z łososia, możemy dodać kawałki ugotowanego szpinaku, posypujemy zieloną cebulką. Solimy i pieprzymy.

4.
Na łososia kładziemy liście szpinaku, przykrywamy drugą połową ciasta.


Smacznego!