PRZEPISY

Londyńskie sztangielki

Londyńskie sztangielki

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Orzechowe świąteczne ciasteczka naszych babć.

przepis,fotoprzepis,dżem porzeczkowy,mielone orzechy włoskie,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

białko jajka

3

51

sztuki

kcal

cukier puder

170

660

gramów

kcal

dżem porzeczkowy

125

288

gramów

kcal

masło

90

661

gramów

kcal

mielone orzechy włoskie

125

843

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

160

556

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

żółtko jajka

3

171

sztuki

kcal

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 160 gramów  cukier puder 45 gramów  masło 90 gramów  żółtko jajka 3 sztuki

Mąkę mieszamy z cukrem, dodajemy pokrojone masło, żółtka i wyrabiamy ciasto.

Mąkę mieszamy z cukrem, dodajemy pokrojone...

2. 

Ciasto wkładamy na blachę (20x30 cm) i równomiernie rozkładamy. Podpiekamy w rozgrzanym piekarniku na różowo (około 15 minut w temperaturze 180°C).

Ciasto wkładamy na blachę (20x30 cm) i...

3. 

dżem porzeczkowy 125 gramów

Na podpieczonym cieście smarujemy wymieszany dżem.

Na podpieczonym cieście smarujemy wymieszany...

4. 

białko jajka 3 sztuki  sól

Białka ubijamy na gęsto ze szczyptą soli.

Białka ubijamy na gęsto ze szczyptą soli....

5. 

cukier puder 125 gramów

Do białek dodajemy cukier...

Do białek dodajemy cukier......

6. 

mielone orzechy włoskie 125 gramów

...i orzechy.

...i orzechy....

7. 

Orzechowy krem nakładamy na dżem.

Orzechowy krem nakładamy na dżem....

8. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 160 °C.

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 160 °C....

9. 

Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia, najlepiej przez noc. Potem na blasze przekrawamy wzdłuż na połowę i kroimy 2 cm szerokie sztangielki.

Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce do...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się